* Gör 1 liter buljong på vatten , 1 köttbuljongtärning och 1 grönsaksbuljongtärning, blanda buljongen tillsammans med ca 1 kg blodpudding i mixern så att det blir en härlig sörja ;)
* Blanda ihop 6 dl vetegroddar, 4 dl majsolja, lite salt, 2 msk honung, ca 2.5 liter mjöl. Jag blandar lite av det jag har hemma typ rågsikt, rågkross, dinkelmjöl osv
* Blanda ihop alltsammans till en hyfsat hård deg, gör kex/kakor genom att rulla till bollar och sen platta ut efter storlek och önskemål.
* Grädda i ugnen 20 minuter i 175 grader. När alla kexen har fått sina 20 minuter ställ allihopa i ett galler i en långpanna på 100 grader i ngra timmar, låt sen kexen vara kvar i ugnen över natten eller till dom blir hårda....
Nammi nammi hälsar dårarna på Limmerhult...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar