Allra käraste Göran !

Allra käraste Göran !
Allra käraste Göran ! Foto Anneli Karlsson

måndag 28 maj 2012

Tusenkonstnären !


Han är en riktig tusenkonstnär våran Chokelapralin, här kommer en lista på saker som han är riktigt bra på 

* Vara ivägen, hela tiden...

* Krypa ner i alla olika slags hål...

* Jaga katterna och ställa dom med skall.....

* Hoppa i och ur tvättkorgen, oftast med en smutsiga socka i munnen...iaf på utvägen..

* Reta dårarna ....

* En skicklig skådespelare som kan dom flesta tricken för att charma pöbeln...

* Hoppa från bryggan ner i vattnet på Massaiens rygg....

* Simma.....

* Dra ner ren tvätt från torkvindan och släpa in den i hallen, genom kattluckan...

* Gå genom luckor, än så länge, bör tilläggas,
 det börjar bli trångt i kattluckan men han kämpar på....

* Vifta på svansen och springa samtidigt.....

* Vara först framme och sno det man tappar på golvet...

* Vara först om man öppnar en dörr eller grind....

Ja det var några förslag på vad en liten ChokelaPralin i snart 4 månadersåldern har för färdigheter...Återkommer säkerligen i ämnet ;)



onsdag 16 maj 2012

Pralinen har träffat en polare......


Han heter Rapp the spaniel.....


...hmmmmmm energi och busstreck, det är det som lyser i dom små spanielögonen ;)


....sädärja...första ronden....


....och nu så...är dom röda igen...då fick det bli time out i hussarnas famn ... även om Rapps ögon inte blev röda så var han nog i samma sinnesstämning..... nåväl hyfsat skoj hade dom iaf ;))

lördag 12 maj 2012

Tiden går och våren är här......


...den lille växer så det knakar. Här myser han i vårsolen med Kungen på Limmerhult <3

Tror våra dårar har börjat inse att den lille har kommit för att stanna, dom förhåller sig på lite olika sätt till Luddröven. 

 Göran som är van och har en Buddistisk läggning tar det hela med ro. Han har en lååååång stubin och säger "lägg av då" ganska många gånger innan han betydligt tydligare och med mer tryck säger "SLUTA" Eftersom Pralinen är en tuff liten kille som gärna testar de gränser som erbjuds har han lärt sig hur Göran fungerar... Han biter och drar i den Kungliga välkända halsskinnet tills "SLUTA" budskapet dyker upp när den gamle fått nog... Då blir Folke snäll och slutar genast sina terroristupptåg. 

Det är inget "jag ska lära dig allt jag kan" förhållande från Görans sida utan mer ett " vad gör du vad gör du vad gör du jag vill oxå kolla jag vill oxå kolla vad gör du ?????? " från Pralinens perspektiv. Göran liksom mer skakar på huvet lite lugnt och stilla när nyfikenheten och intensiteten sätter in som mest i den lilla bruna cocker kroppen... 

En dag när Göran var på sin veckosimning var Folke med, han fick skutta runt bassängen medans Göran simmade..Vips var han borta, ett vrål hördes utifrån väntrummet...Den lilla nyfikna råttan hade givetvis hittat ett hål under dörren och kravlat sig ut..Vad han sedan möttes av hade han inte riktigt räknat med...Öga mot öga, vilt skrikande och upptryckt mot dörren, med en stor Schäferhane hittade matten honom...Fiskade upp honom och stängde dörren och släppte ner honom på golvet igen, glatt skuttade han vidare... Inte ens ett "Puh det var nära ögat" eller "ååå tack för att du räddade mig från att dö" kunde man ana...utan mer lite "trallande hoppsa steg" liksom.... Det var nog mer matten som tänkte PUH det kunde gått illa, som tur var verkade den tyska brukshunden vara en snäll typ eller så var det bara tur....

Göran leker en del oxå vilket Chokelaungen uppskattar enormt för då är det liksom okej att göra helt galna saker....
Ända till Limmerhultskan själv blandar sig i leken...  Vi har haft några dagar där vi verkligen har haft olika åsikter om saker och ting, men idag har han varit som en liten lammunge den lille.....fast..hmmm klockan är ju bara 8 på morgonen..tänkte inte på det.. 
Nåväl han är en härlig liten valp med mycket självförtoende och en stabil mentalitet, det är väl bara upp till oss människor att förvalta hans egenskaper på bästa sätt :p

tisdag 8 maj 2012

Gösta och Pralinen går en match !


Vår snälla randiga Tiger Gösta.......


...får oxå sin beskärda del av Chokela Pralinen...


...ser ni vad som händer...nu blir dom röda igen, OMG ;-)

fredag 4 maj 2012

Underbara Chokela Bilder !!!


Kungen och Pralinen i en vild dans <3



Chokelapralinen Folke...

Söt som socker är han och Annelie är ju som alla vet en skicklig fotograf, kolla gärna in på hennes blogg www.gyllenliv.blogg.se, där finns det mycket fina bilder att titta på..

Han växer så det knakar den lille och han börjar bli "varm i kläderna" i flocken. Han terroriserar dom andra ordentligt, den han lyssnar allra bästa på är givetvis Prinsessan SOL. Hon är tydlig, bestämd och konsekvent, hon bjuder upp till lek, skojar en stund med den lille och sätter sedan en tydlig gräns vems villkor det hela är på...Han lyder direkt..Tänk om man kunde ha den pondusen och tydligheten.

Göran försöker på sitt Buddistiska sätt att säga ifrån, det funkar sådär.... Massaien och Snyggot struntar han oftast i , Ollen försöker springa ifrån honom och Erik blundar och hoppas på att han försvinner självmant..

Råbert är för snäll, hoppar undan och hoppas på bättre tider, Blaze är oxå duktig på att hålla honom på plats...

Den Limmerhultska matten och Pralinmonstret är inte alltid helt överens om hur man uppför sig och vissa meningsskiljaktigheter uppstår ibland... Dårarna tittar storögt med fasa i blicken på ... Man kan väl kallt konstatera att dom är olika dårarna och spanielarna och det ska dom ju vara med tanke på arbetssätt, var och en har sin charm,  önskar bara att man var lite mer lik Prinsessan när det gäller att göra sig förstådd hos den lilla bruna luddröven ;)

Tack bästa Annelie Karlsson för alla fina bilder på vår lille buse !



tisdag 1 maj 2012

Älskade !


Den bästa av dom alla Göran <3


Finns ingen snällare och bättre, tänk vilken tur vi har haft som har fått njuta av en sån jycke i 9 år. Hoppas det blir några bra och fina år till.. Tack bästa Anna-Karin och Lasse för denna gudahund !